Omgevingsvergunning aangevraagd voor renovatie De Thuishaven

Posted on Posted in Zorg

Op 7 september 2017 is de omgevingsvergunning voor de renovatie van ‘De Thuishaven’ aangevraagd. KYK architecten maakte in opdracht van de Haagse zorgaanbieder Cardia een ontwerp om het gebouw aan te passen aan de eisen van deze tijd.

De verbouwing betreft zes groepswoningen voor totaal 46 bewoners met een psycho-geriatrische indicatie. De kamers worden voorzien van ‘slimme badkamers’ en het entreegebied aan de Neptunusstraat wordt volledig vernieuwd.

Projectpagina De Thuishaven

Project Vluchtheuvel in Bleiswijk opgeleverd

Posted on Posted in 1407, Wonen

De noordelijke entree van het dorpscentrum van Bleiswijk is begin 2017 verrijkt met 10 woningen en 4 winkelruimten. De plaats van het voormalige gebouw ‘De Vluchtheuvel’, jarenlang een troosteloos onverhard parkeerterreintje, is op initiatief van Kranenburg BV een levendig plein geworden waar met plezier wordt gewandeld, gewinkeld en gewoond. Mede-initiatiefnemers Jan Droogers en Frans Ammerlaan: “Wij krijgen alleen maar positieve reacties van de mensen uit het dorp.”

De woningen hebben een gevelopbouw die aansluit op het karakteristieke historische dorpscentrum en zijn levensloopbestendig gebouwd. Hierdoor kunnen mensen er gewoon blijven wonen als ze ouder worden of bijvoorbeeld in een rolstoel terechtkomen. Dat de woningen in een behoefte voorzien bleek uit de bijzonder snelle verkoop van de woningen.

Het plan is een ontwerp van KYK architecten, een bureau dat zich toelegt op het ontwerpen van ouderenwoningen, verpleeghuizen en medische centra.

Projectpagina

VastgoedIdee: onze kyk op uw gebouw

Posted on Posted in Zorg

Er verandert veel in de zorg. Verzorgingshuizen verliezen hun functie, verpleeghuizen voldoen niet meer aan de huidige manier van werken en cliënten hebben behoefte aan meer privacy en passende zorg.

Natuurlijk kan nieuwbouw hiervoor een oplossing bieden, maar met bestaande zorggebouwen is meer mogelijk dan u denkt. KYK architecten helpt en inspireert u graag met een VastgoedIdee, een onderzoek dat u snel en verrassend inzicht geeft in de ruimtelijke en financiële potenties van het gebouw.

Meer informatie vindt u hier.

Interesse? We komen graag bij u langs om het VastgoedIdee toe te lichten.

Onderzoek locatie Cardia

Posted on Posted in Zorg

Zorgorganisatie Cardia beschikt na een recente fusie over vijf locaties in Den Haag en Rijswijk. KYK architecten maakt voor een van deze locaties een ontwerp om het gebouw aan te passen aan de actuele wensen van Cardia en de gebruikers.

Ondernemersportretten

Posted on Posted in Algemeen

Onze administrateur Buro Freecon maakt een serie portretten van ondernemers uit de Rotterdamse regio, waarbij het accent ligt op het ondernemerschap. Een van onze opdrachtgevers, Mark Elbers van Hess Uitvaartzorg, legt uit waarom zij adverteren op grote reclamezuilen en plattegrondkasten. In het portret van KYK architecten leest u waarom wij kiezen voor focus op zorggebouwen.

Portret Mark Elbers

Portret Joop Stuit en Jorris Hoste

De Vluchtheuvel op hoogte

Posted on Posted in Wonen

De Vluchtheuvel in Bleiswijk was jarenlang een kale vlakte. Daar komt verandering in: er wordt hard gewerkt aan een gebouw met 10 appartementen en daaronder winkels. Stap voor stap wordt zichtbaar hoe de entree van het dorpscentrum straks zal zijn verrijkt met gevels die perfect aansluiten op de andere panden in de Dorpsstraat. KYK architecten is trots dat ons ontwerp op deze plek wordt gerealiseerd.

Meer informatie over dit project vindt u hier.

KYK aan de slag met verpleeghuis De Twee Bruggen

Posted on Posted in Zorg

KYK architecten maakt in opdracht van zorginstelling Aafje een plan voor een grondige renovatie van verpleeghuis De Twee Bruggen in Rotterdam. Aafje wil graag dat de kamers en algemene voorzieningen beter aansluiten op de visie van de zorginstelling en op de wensen van bewoners en medewerkers. Ook moet het gebouw aan binnen- en buitenkant een eigentijdse uitstraling krijgen. De gebruikers van het gebouw zullen nauw betrokken worden bij de planvorming. De opdracht vloeit voort uit de positieve ontvangst van projectvoorstellen voor andere locaties.

KYK architecten neemt deel aan architectenselectie Smeetsland

Posted on Posted in Zorg

Op 10 mei 2016 heeft KYK architecten in nauwe samenwerking met aannemer Kroon & De Koning uit Zwijndrecht een projectvoorstel gepresenteerd voor verpleeghuis Smeetsland in Rotterdam, een locatie van zorginstelling Aafje. Aafje is voornemens de locatie te renoveren en te voorzien van éénpersoonskamers met eigen sanitair. KYK architecten is als relatief jonge speler uitgenodigd voor deze selectie mede op basis van ons VastgoedIdee, een speerpunt van ons bureau waarin wij op creatieve wijze inzicht geven in de toekomstmogelijkheden van bestaande zorggebouwen. Kroon & De Koning verzorgde het plan van aanpak en de kostenraming, KYK architecten tekende voor het ontwerp.

Eerste kolom Vluchtheuvel geplaatst

Posted on Posted in Wonen

Woensdag 2 maart 2016 plaatste wethouder Albert Abee van Lansingerland de eerste kolom van nieuwbouwproject De Vluchtheuvel in het centrum van Bleiswijk. Het slechte weer mocht de pret niet drukken. Diverse kopers schoten na de feestelijke handeling confetti de lucht in. Onder het genot van een hapje en een drankje kon men in een verwarmde partytent nader kennis met elkaar maken.

De Vluchtheuvel
Op de locatie van het voormalige schoolgebouw De Vluchtheuvel realiseert Kranenburg BV in samenwerking met Van der Lecq en Droogers uit Bleiswijk een kleinschalig nieuwbouwproject. De Vluchtheuvel is een mooie aanvulling op het centrum van Bleiswijk. De ontwikkeling bestaat uit circa 730 m2 winkelruimte – waaronder een Kruidvat – op de begane grond en 10 appartementen met de hierbij behorende parkeerplaatsen. Na realisatie wordt het voorliggend terrein als openbaar gebied ingericht, het groen aangeplant en worden 37 parkeerplaatsen aangebracht. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht.