De Rehobothschool krijgt een nieuw hart

Posted on Posted in Algemeen

Begin vorig jaar wonnen we de prijsvraag van de Rehobothschool in Nijkerk voor een duurzame renovatie. Onze visie bestond uit het maken van een adaptief (aanpasbaar) ontwerp waarin drie thema’s centraal stonden:

  1. Het creëren van een nieuw hart
  2. Ruimte vrijmaken voor projectmatig onderwijs
  3. Realiseren van een nieuwe uitstraling

Alle drie thema’s konden we in het uiteindelijke plan verwerken ondanks complexe financiële en technische randvoorwaarden. Meer dan een jaar later hebben we het plan uitgewerkt en is de bouwvergunning verleend.

Het hart van de vernieuwde Rehobothschool wordt straks gevormd door een groot centraal leerplein dat licht, ruimte en overzicht biedt. Met het nieuwe leerplein kan het projectmatig onderwijs verder worden ontwikkeld. In de voorgevel komt een grote nieuwe pui die het leerplein met het schoolplein verbindt.

De voorgevel van het schoolgebouw krijgt een andere uitstraling: we maken een nieuw overstek die direct zonlicht en oververhitting tegengaat én de vergrijsde houten gevel op de verdieping wordt vervangen. De nieuwe gevel vormt een mozaïek in drie frisse tinten groen. Het mozaïek verwijst naar het onderwijsconcept waarin de groei en ontwikkeling van elk kind centraal staan.

Het eerste voorstel voor het centrale plein