De Thuishaven
Den Haag

Zorgorganisatie Cardia beschikt na een recente fusie over vijf locaties in Den Haag en Rijswijk. KYK architecten maakt voor locatie 'De Thuishaven' een ontwerp om het gebouw aan te passen aan de actuele wensen van Cardia en de gebruikers.

De verbouwing betreft zes groepswoningen voor totaal 51 bewoners met een psycho-geriatrische indicatie. De kamers worden voorzien van 'slimme badkamers'. Deze badkamers hebben een beweegbare wand. In gesloten toestand zijn ze erg compact en in geopende toestand bieden ze alle ruimte om de bewoners te assisteren.

De entree aan de Neptunusstraat wordt volledig vernieuwd. Na de verbouwing kom je binnen in het restaurant en word je verwelkomd vanaf de gecombineerde receptie en uitgiftecounter. De ramen van het restaurant worden vergroot en buiten komt een terras. Diverse functies die nu nog door het hele gebouw verspreid liggen worden geconcentreerd in het entreegebied: een activiteitenruimte met dagopvang, een uitbureau en vergader- en kantoorruimtes. Door al deze veranderingen ontstaat een licht en levendig entreegebied en wordt het gebouw veel meer betrokken bij de omgeving.

Aan de Seinpoststraat komt in hetzelfde gebouw een vernieuwde entree voor ca. 130 zelfstandige huurappartmenten van Cardia.

Opdrachtgever: Cardia, Den Haag
Ontwerp: 2017
Aanvraag omgevingsvergunning: september 2017
Interieurarchitect: Caro van Dijk Architectuur / Mirato