Verpleeghuis De Twee Bruggen
Rotterdam

KYK architecten maakt in opdracht van zorginstelling Aafje een plan voor een grondige renovatie van verpleeghuis De Twee Bruggen in Rotterdam. Aafje wil graag dat de kamers en algemene voorzieningen beter aansluiten op de visie van de zorginstelling en op de wensen van bewoners en medewerkers. Ook moet het gebouw aan binnen- en buitenkant een eigentijdse uitstraling krijgen. De gebruikers van het gebouw worden nauw betrokken bij de planvorming.

Na de renovatie zal het gebouw plaats bieden aan 99 bewoners, die allemaal een eigen kamer met individueel sanitair krijgen. De badkamers worden voorzien van een draaiende wand die alleen open gaat om assistentie te verlenen tijdens het wassen. De rest van de dag is de wand dicht en hebben de bewoners meer leefruimte in hun kamer.

De verouderde bijgebouwen aan de achterzijde worden gesloopt. Hierdoor krijgen de toekomstige bewoners vanuit hun kamer of de gemeenschappelijke tuin zicht op openbaar groen.

Opdrachtgever: Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels, Rotterdam
Ontwerp: 2016-2018
Omgevingsvergunning: aanvraag juni 2018, verstrekt augustus 2018
Uitvoering:
 2019
Interieurarchitect: Burobas

  • De Twee Bruggen, ontwerp