Van der Laan Bouma Architekten BV

Theo_van_der_Laan_BoumaAls oprichters van KYK architecten zijn we beide afkomstig van Van der Laan Bouma Architekten BV, opgericht door Theo van der Laan Bouma.

Wij hebben bijzonder goede herinneringen aan Theo en hebben veel van hem geleerd. De referenties die u op deze site ziet zijn voor een groot deel tot stand gekomen onder leiding van Theo en allemaal onder de vlag van Van der Laan Bouma Architekten. Dit willen we niet ongenoemd laten bij de start van ons bureau.

Van der Laan Bouma Architekten heeft in bijna drie decennia honderden projecten gerealiseerd, waaronder woningbouwprojecten, medische centra, kleinere utiliteitsgebouwen en stedenbouwkundige plannen. Ook verzorgde het bureau de bouwkundige uitwerking van plannen van andere architecten.

LB logo 660

Een korte chronologie:

In 1985 startte Theo zijn bureau.

In 1986 kwam Joop Stuit voor hem werken en betrok het bureau een kantoor aan de Mariniersweg in het centrum van Rotterdam.

Jorris Hoste start zijn periode bij het bureau in 1996.

In 2009 is Theo overleden. De dagelijkse leiding van het bureau, die door Theo samen met Joop werd gevoerd, werd door ons beiden voortgezet. We zijn Theo’s vrouw en kinderen bijzonder erkentelijk dat ze bereid waren het bureau voort te zetten na Theo’s overlijden.

In 2014 is het bureau beëindigd en zijn wij gestart met ons eigen bureau, KYK architecten BV.

Joop Stuit en Jorris Hoste