Wonen

Wonen

Iedereen heeft een eigen kijk op wonen. Ben je gewoon blij met een dak boven je hoofd of is een woning onderdeel van je identiteit of lifestyle? Het is onze uitdaging een vormgeving die bij de bewoners, ruimte en omgeving past te verenigen met de functionele eisen. Daarvoor kruipen we bij al onze projecten in de huid van de opdrachtgever. Of dit nu de bewoner, een projectontwikkelaar of een woningcorporatie is. We luisteren en kijken goed naar de wensen, ligging en maatschappelijke context. Zo zorgen we dat mensen thuis altijd op hun plek zijn.

De mens centraal

In onze ontwerpen gaat het versterken en creëren van de identiteit van de bewoner of de omgeving hand in hand met de functionele eisen. Zo ontwerpen we de leefruimte die mensen rust en vertrouwen biedt. Want wonen doen we allemaal, maar wel allemaal op een andere manier. Soms is een betaalbare huurwoning alles wat nodig is. Anderen zetten alles op alles om een eigen droomhuis te bouwen. Wat de eisen en wensen ook zijn - puur functioneel of expressie geven aan een way of life - KYK Architecten ontwerpt altijd voor mensen. Het totaalplaatje moet kloppen bij de bewoners en de omgeving.

Oog voor de omgeving

In ons werk kijken we verder dan een gebouw of perceel. Woningen zijn ook onderdeel van een straat of wijk. Daarom is het relevant dat een ontwerp niet alleen bij de wensen van de eigenaar of bewoners past. Het is de uitdaging met het ontwerp het karakter van de leefomgeving te versterken. Ongeacht of het om een stedelijke omgeving of landelijk gebied gaat. Waar we ook werken, in elk project gaan we op zoek naar verbinding, ruimtelijk en maatschappelijk. In de huizen en gebouwen die wij ontwerpen, wonen mensen plezierig en in verbinding met hun omgeving.

Co-creatie

Wij willen altijd weten wat er leeft bij alle betrokkenen. Daarom begint ontwerpen met luisteren. Juist omdat wonen zo persoonlijk is, is een passend ontwerp steeds een puzzel die we graag leggen. Hoe verenigen we de doelen van een projectontwikkelaar met de wensen van de bewoners én de belangen van de gemeente? Wat wil een particulier precies met een verbouwing? Gaan wij met één huis, een appartementencomplex of een hele wijk aan de slag? Alleen in gesprek met opdrachtgevers, bewoners en andere betrokkenen bereiken wij het beste resultaat. Daar geloven wij in bij KYK Architecten.

KYK werkt voor…

Logo