Renovatie De Thuishaven gestart

Posted on Posted in Zorg

De Thuishaven is een woonzorggebouw uit 1979 op een prachtige locatie in het centrum van Scheveningen. Tijdens een inloopavond op 25 mei 2018 kregen buurtbewoners en andere belangstellenden te zien wat het gebouw er na de onlangs gestarte renovatie heeft te bieden. En dat is heel wat.

In een vernieuwde vleugel worden kleinschalige woongroepen gecreëerd voor 46 mensen met dementie die verpleeghuiszorg nodig hebben. Samen met een team van vaste medewerkers vormen ze een eigen huishouden waar iedereen zich thuis kan voelen. Er wordt gezamenlijk gekookt en gegeten en er worden samen allerlei activiteiten gedaan. De entree wordt vernieuwd tot een gastvrije en sfeervolle ruimte met diverse voorzieningen zoals restaurant, receptie, ruimte voor de kerkdiensten en een uitgebreid activiteitenaanbod. Zorgaanbieder Cardia wil ook investeren in het aanleggen van tuinen, een terras en het moderniseren van de buitenkant van het gebouw. Cardia: “Het is ons ideaal dat de Thuishaven zich ontwikkelt tot een levendig centrum in dit mooie deel van Scheveningen.”

KYK architecten, dat zich specialiseert zich in het ontwerp van zorggebouwen, heeft in het ontwerp veel aandacht gegeven aan de relatie met de omgeving. Het meest in het oog springend is de nieuwe hoofdentree, die open en uitnodigend is en meteen toegang geeft tot het restaurant en de activiteitenruimte.

Minder zichtbaar maar bijzonder belangrijk voor de woonkwaliteit zijn de flexibele badkamers in de woongroepen: dank zij een draaibare wand is er voldoende ruimte om zorg te verlenen zonder dat dit ten koste gaat van de grootte van de kamers.

Projectpagina De Thuishaven